Synes du det er kjedelig å være inne? Vil du heller være ute og oppleve eventyrene? Da burde du bli med i speideren. Speidere synes også det er kjedelig å være inne. Eventyrene og alt det morsomme er jo der ute!

Hva er speiding?

Speiding er vennskap

Mange gode vennskap har startet i speiderpatruljen – vennskap som har holdt livet ut. Vi tror vilkårene i speideren for å utvikle og holde på vennskap er bedre enn i de fleste andre organisasjoner.

Speiding er friluftsliv

Du får oppleve nærhet til naturen og til venner. Varmen fra bålet og duften av skog, bål og nykokt kaffe etter arbeidet med å slå leir. Friluftslivet er både en ramme om speiderarbeidet og en aktivitet av stor selvstendig betydning.

Speiding er praktisk viten

Det speiding handler om er i stor grad at teori omsettes i praksis – læring ved egenaktivitet. Du får muligheten til å prøve og feile – og prøve om igjen.

Når du lærer gjennom å gjøre, får du også trening i selv å finne løsning på problemene.

Speiding er livskvalitet

Sentrale verdier for speidere er; vennskap, nestekjærlighet, toleranse, ansvar, selvstendighet, respekt for naturen og menneskers tro. Livskvalitet skapes når vi klarer å realisere disse verdiene til grunnleggende holdninger som vises i praktiske handlinger.

Beverspeiding

Tanum speidergruppe har beverspeiding. Beverarbeidet gir tilbud om å starte som speider allerede i 1. klasse. Tilbudet er tilpasset aldersgruppens utviklingstrinn. Allerede i 6-årsalderen har barn en klar opplevelse av vennskap og samhold. Gjennom opplevelse av fellesskapet i beverkolonien starter den enkeltes utvikling av ansvar og selvstendighet.

Småspeider

Småspeiderprogrammet er tilpasset speidere som går i 3. og 4. klassetrinn. Lek, bruk av rammer, tilegning av praktiske ferdigheter gjennom “learning by doing” og enkelt prosjektarbeid står sentralt i dette programmet.

Troppen

Barn i 5. til 9. klasse er i troppen, her videreforedles det som er lært tidligere, med fokus på patruljen.

Møtetide og sted

Beverspeidere (1. og 2. klasse) møtes tirsdager kl. 18:00 på Tanum skole

Småspeidere (3. og 4. klasse) møtes tirsdager kl. 18:00 på Kvikkhytta

Troppen (5. – 9. klasse) møtes tirsdager kl. 18:30 på Kvikkhytta

Påmelding eller spørsmål til: bever@1tanum.no, smaaspeider@1tanum.no eller troppsleder@1tanum.no

Reklamer

Her kan du abonnere på nyheter fra 1tanum.no på e-post.

RSS Nytt fra Speiding.no

  • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.

RSS Nytt fra Asker&Bærum Krets

  • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.

Siste bilder fra fotoalbumet

Reklamer

%d bloggere like this: