Frisk og fantastisk tur på vinterfjellet

Sist helg var det Hiorthpokalkonkurranse i Asker & Bærum krets. Denne årlige konkurransen handler om hvordan man skal klare seg på vinterfjellet, og den viktigste (og mest tidkrevende!) aktiviteten er graving av snøhuler.  I år stilte 1. Tanum med hele 3 lag: 2 lag i konkurranse samt et debutantlag.  Lagene settes sammen på tvers av patruljer.  De dro avgårde med buss fredag ettermiddag, og overnattet på skole i Geilo.  Etter en effektiv rydde-og-pakke-runde lørdag morgen ble speiderne fraktet videre med buss opp til Kikut, der turen fortsatte videre på ski inn til huleområdene.

Hiorthstaben hadde vært på fjellet siden torsdag og ferdig oppmerkede huleområder, snøhule-doer og lystige ledere møtte lagene da de ankom underleirene.  Vi legger til at det nok en gang var sol og blå himmel på fjellet!  Resten av lørdag gikk med på graving, men vi ledere var meget imponert over hvor effektive alle lagene våre var.

På søndag ble alle vekket nokså tidlig da det skulle være avmarsj fra underleirene kl 09.  På vei ned til bussen var det den vanlige postløypen med oppgaver om skredsøk, førstehjelp, nødbivuakk, pioner (lagene skulle lage seg et par truger) og kart&kompass.  Da siste post var ferdig ca kl 15.30 var det en kort tur ned til de ventende bussene, og en relativt stille og rolig tur hjem.

Torsdag var det Hiorth-aften med bildeshow og premiering.  Alle våre lag var veldig flinke gjennom hele konkurransen.  Debutantlaget vant debutantkonkurransen for 2. år på rad.  De to lagene i konkurranse fikk beste poengsum på to av postene (1. hjelp og nødbivuakk) og endte til slutt opp på 4. og 5. plass.  Lag 2 (eller noe sånt) vant i tillegg Underleirsjefens premie for sin fine lagånd.

Håper alle hadde en like god tur som jeg tror at dere hadde, og at dere allerede nå ser fram til neste års tur!  Se bilder fra Hiorthen her.

Reklamer

0 Responses to “Frisk og fantastisk tur på vinterfjellet”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Her kan du abonnere på nyheter fra 1tanum.no på e-post.

RSS Nytt fra Speiding.no

  • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.

RSS Nytt fra Asker&Bærum Krets

  • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.

Siste bilder fra fotoalbumet

Reklamer

%d bloggere like this: